De Stichting  


Nieuws & Activiteiten
..................................................................................................................................

Record (2008) | Agenda


Publicatie van vooraanstaande orang-oetan onderzoekers en Pongo bestuursleden opent nieuw hoofdstuk in de evolutie van spraak, December 2008
Klik hier voor meer informatie en klik hier voor het lezen van de publicatie.


Donaties aan Stichting Pongo zijn belasting aftrekbaar, November 2008
Doordat Stichting Pongo van nu af aan het ANBI keurmerk heeft ontvangen kunnen Nederlandse burgers orang-oetan conservatie en onderzoek steunen én dit aftrekken van de belasting. Voor meer details, klik hier.


Acehnese politieke situatie en orang-oetan conservatie en onderzoek in het nieuwe jaar, Oktober 2008
Door de komende parlimentaire en presidentiele verkiezingen in 2009 in Indonesie en het geleidelijk afnemen van de humanitaire hulp na de Tsunami in Aceh, worden buitenlandse onderzoekers niet toegelaten door het Ministerie in Jakarta om in Aceh onderzoek te doen. Om het artikel te lezen, klik hier.


1º Prijs Beste Studenten Award voor bestuursleden van Stichting Pongo tijdens het IPS congres, Schotland, Augustus 2008
Na het geven van een posterpresentatie met de nieuwste onderzoeksresultaten betreft wilde orang-oetans zijn bestuursleden van Stichting Pongo erkent in Edinburg tijdens een van de grootste en meest prestigieuze conferenties in de primatologie. Om de poster te zien, klik hier (in het Engels).


Deense journalist verwijst naar Stichting Pongo tijdens interview, Augustus 2008
Thomas Soendergaard,een van de journalisten van het Deense team die naar de laatste Klimaat Conferentie in Bali zijn geweest (December 2007, zie de link 2006/2007) publiceert online een stuk over orang-oetans na zijn bezoek aan het Ketambe Onderzoeksstation. Om de clip te zien, klik hier.


Promotie van Acehnese kunst is een succes, Juli 2008
Na het initiatief om Gayo en Alas tradities te stimuleren zijn alle ingekochte traditionele producten uitverkocht in Nederland. Dit heeft Stichting Pongo geld opgebracht dat weer ingezet kan worden voor toekomstige initiatieven om de Gayo en Alas tradities te stimuleren.


Stichting Pongo naar GATI, USA, Mei 2008
Op uitnodiging van het Great Ape Trust of Iowa zijn bestuursleden van Stichting Pongo naar de USA gegaan om hun nieuwste onderzoeks-resultaten te presenteren aan leidende wetenschappers in orang-oetan conservatie en welzijn. Om het artikel te lezen, klik hier (in het Engels).


Interview bij Gouwestad TV, Gouda, Mei 2008
Na bijna twee jaar doorgebracht te hebben in het Indonesisch regenwoud presenteert Madeleine Hardus haar project en werk aan orang-oetans aan de hand van persoonlijke opnamens. Om het interview te zien, klik hier.


Activiteiten van Stichting Pongo in Deense media, April 2008
Na het ontvangst van de Deense journalisten groep UPDATE (December 2007, zie de link 2006/2007) i
s er een online artikel gepubliceerd over de activiteiten van Stichting Pongo in Denemarken. Voor het lezen van het artikel, klik hier (in het Deens).

Lokaal educatie project op de basisschool van Balai Lutu, Indonesie, Februari 2008
Stichting Pongo inaugureert project, dat educatie en sportmaterialen verzorgt voor de schoolkinderen die dichtbij het Nationaal Park leven. Voor meer informatie en het zien van de foto gallerie, klik hier.

Promotie van traditioneel naaiwerk en weverij in Centraal Aceh, Januari 2008
Met de inkoop van Gayo en Alas producten en de verkoop in Europa wil Stichting Pongo de traditionele kunst stimuleren. Voor meer informatie en het zien van de foto gallerie, klik hier.

Orang-oetans
Conservatie
Onderzoek
Steun ons

Recent Nieuws & Activiteiten
Nieuws & Activiteiten in 2006 en 2007