De Stichting  


Nieuws & Activiteiten
..................................................................................................................................

Record (2009) | Agenda


Pongo doneert apparatuur aan Batumbelin Quarantaine Centrum voor in beslag genomen orang-oetans in Sumatra, November 2009
Voor meer informatie, klik hier.

Stichting Pongo heeft samen met een lokale organisatie, OIC, 10.000 kinderboeken gepubliceerd over de orang-oetan, Oktober 2009
Dit boek geeft informatie over hoe orang-oetans leven in het oerwoud en hoe ze leven als ze weggehaald worden van het oerwoud. De boeken worden gegeven aan basisscholen in Medan en omgeving in Sumatra. Om het boek te zien, klik hier.


Pongo info-kraam bij de Kralingse Botanische Tuinen in Rotterdam, September 2009
Tijdens dit evenement heeft Pongo informatie gegeven over de orang-oetans voornamelijk door kinderen te laten tekenen. Indonesie was het thema voor deze dag in de Botanische Tuinen. Om een compilatie van de tekeningen te zien, klik hier.

Nieuwe ontdekking gepubliceerd door Pongo bestuursleden over communicatie gedrag van de orang-oetan in een vooraanstaand wetenschappelijk tijdschrift, Augustus 2009
Wanneer de orang-oetan een alarmgeluid maakt, gebruikt hij in extreme situaties (zoals bij het tegenkomen van roofdieren) bladeren die het dier voor de mond plaatst. Hierdoor wordt de toonhoogte zeker drie keer lager dan bij het geven van het geluid zonder het gebruik van de bladeren. De onderzoekers suggereren dat de orang-oetan zich hiermee groter voordoet dan hij is. Om meer hierover te lezen, klik hier.

Pongo informatie kraam tijdens Mens en Dier Dag, Nederland, Juli 2009
In een van de meest karakteristieke Nederlandse nationale parken promoot Stichting Pongo de orang-oetan via het geven van informatie en kinderen te laten tekeningen. Voor het lezen van het artikel en het zien van de foto gallerie, klik hier.

Stichting Pongo red een orang-oetan in Noord-Sumatra, Juni 2009
Tijdens het onderzoek in Sampan Getek hebben een aantal boeren de stichting geinformeerd over een mannetjes orang-oetan genaamd Kiss-kiss, die in een prive huis leeft als huisdier. Deze jonge orang-oetan is nu overgebracht naar quarantaine en zal na een goed resultaat van zijn gezondheidstoestand weer vrijgelaten worden in het regenwoud. Voor het zien van een foto van Kiss-kiss, klik hier.

Bibliotheekbus bezoekt Acehnese inwoners die in en rondom de laatste regenwouden leven waar Sumatraanse orang-oetans voorkomen, Mei 2009
Stichting Pongo heeft een educatie bus geactiveerd (van een locale NGO, Orangutan Information Center) om kinderen en ouderen te voorzien van boeken (van romans tot conservatie boeken) gedurende twee weken in drie verschillende dorpjes. Om het artikel te lezen en het zien van de foto gallerie, klik hier.

Gift ingezameld door Nederlandse studenten en Stichting Pongo resulteert in extra voedsel en fruit voor de orang-oetans in Batumbelin Quarantine Center, April 2009
Met deze hulp ontvangen de orang-oetans in dit centrum voor een aantal weken extra voedsel en speciaal fruit, welke normaal gesproken niet aanwezig zijn in hun dieet. Om het artikel te lezen en het zien van de foto gallerie, klik hier.

Educatieve campagne “Orang-oetans zijn de Trots van ons Dorp”, Februari 2009
Geinspireerd door het werk van de kunstenaar, wetenschappelijk tekenaar en conservationist Stephen Nash (lees artikel in het Engels), is Stichting Pongo begonnen met de eerste educatieve campagne in dorpjes die vallen onder het gebied waar orang-oetans voorkomen in Sumatra. Voor het zien van de poster, klik hier.

Open dag Helicon Hogeschool, Velp, Januari 2009
Stichting Pongo heeft deelgenomen aan de open dag van Helicon waar een nieuwe studie richting is begonnen: “Eco en Wildlife”. Op deze open dag heeft Pongo informatie gegeven over orang-oetans en de situatie van de Zuid-Oost Aziatische bossen. Voor meer informatie over deze studie, klik hier.

Publicatie van het boek “Orangutans” door Oxford University Press, Januari 2009
Het boek “Orangutans, Geographic Variation in Behavioral Ecology and Conservation” is vanaf nu te koop. Dit boek omvat de laatste bevindingen op verschillende aspecten van het gedrag en de conservatie van de orang-oetan. Voor meer informatie, klik hier.

Orang-oetans
Conservatie
Onderzoek
Steun ons
Recent Nieuws & Activiteiten Nieuws & Activiteiten in 2008 Nieuws & Activiteiten in 2006 en 2007