De Stichting  


Nieuws & Activiteiten
..................................................................................................................................

Record | Agenda


Bedrijfsuitje voor bedrijven via Pongo, Maart 2011
Pongo gaat vanaf 10 april bedrijfsuitjes aanbieden aan bedrijven. Deze bedrijfsuitjes bestaan uit originele activiteiten/voorstellingen waarbij de natuur en dieren centraal staan. De uitjes zijn ook uitermate geschikt voor kinderen van de werknemers. Om de pakketten te zien, klik hier.

Universitaire opleiding Indonesische student, November 2010
Stichting Pongo steunt Misdi met zijn opleiding Bosbouw en Biologie aan de Universiteit van Banda Aceh, Indonesie. Voordat hij begon met zijn studie was hij een gedreven assistent in het onderzoeks station van Ketambe, waar hij orang-oetan data verzamelde.

Het goede doelen golftoernooi, vrijdag 8 oktober, Voorthuizen, Oktober 2010
Montagne Services organiseert 8 oktober het goede doelen golftoernooi. Bedrijven kiezen een goed doel om voor te spelen. Het goede doel maakt dan kans op de hoofdprijs van 2400 euro. Voor meer informatie, klik hier. Voor het aanmelden van uw bedrijf, klik hier.

Verantwoord winkelen met korting én het steunen van Stichting Pongo, September 2010
Voor meer informatie en online winkelen, klik hier.

Educatie aan toeristen, volg Sabrina in Sumatra, Augustus 2010
Sabrina Reinders, Coordinator Vrijwilligers van Stichting Pongo, zal gedurende de maand augustus informatie geven aan toeristen in Bukit Lawang over hoe ze op een goede manier orang-oetans kunnen observeren. Hoewel eco-toerisme wordt gezien als een manier om infrastructuur en de economie te bevorderen samen met de conservatie van lokale natuurlijke rijkdommen, de misplaatste praktijken door onopgeleide gidsen en verkeerd geinformeerde toeristen heeft geresulteerd in serieuze problemen voor het welzijn van de wilde en de semi-wilde orang-oetans in Bukit Lawang. Door goede informatie te geven aan toeristen voordat ze de orang-oetans kunnen observeren proberen we de menselijke impact te minimaliseren in deze populatie en willen we zoveel mogelijk munt slaan uit de ervaring van de toeristen gedurende hun verblijf in dit dorpje. Dit initiatief wordt geimplementeerd in samenwerking met OIC (Orangutan Information Center). Wil je de verhalen van Sabrina Reinders in Sumatra volgen, bezoek haar blog: pongosabrina.waarbenjij.nu

"Theater in het Bos" in drie Sumatraanse dorpjes was een groot succes, Juli 2010
Wilt u meer weten, klik hier.

Pongo Congres Prijs uitgereikt aan uitmuntende Indonesische Natuurbeschermer, Mei 2010
Panut Hadisiswoyo zal met deze steun deelnemen aan het XXIII Congres van de 'International Primatological Society' in Kyoto (september 2010) Japan. Hij gaat samen met zijn collega's een presentatie geven over de positieve en negatieve effecten van wildlife toerisme op een populatie van wilde en half-wilde Sumatraanse orang-oetans in Bukit Lawang, Indonesie.

Eerste Pongo TV Spot geproduceerd door Pecto Productions, April 2010
De TV Spot is samengesteld uit originele opnamens uit het wild gefilmd door Madeleine Hardus en kan bekeken worden op YouTube.

Stichting Pongo is gestart met fondsenwerving voor de campagne "Theater in het Bos", Maart 2010.


Orang-oetan studie uitgevoerd door Pongo bestuursleden zit in de top 100 ontdekkingen van 2009, Januari 2010
De publicatie van de nieuwste data over de communicatie vaardigheden van orang-oetans in het wild (Nieuws & Evenementen, Augustus 2009) heeft de 58ste plaats ingenomen van ideeen en doorbraken die ons een nieuwe kijk op de wereld geven. Om meer hierover te lezen, klik hier (in Engels).

Stichting Pongo gaat halverwege 2010 een “Pongo Congres Prijs” uitreiken aan een vooruitstrevend Indonesisch persoon, Januari 2010
Met deze prijs wil de stichting Indonesische studenten, onderzoekers en conservationisten de kans geven om kennis op te doen, zich te ontwikkelen en hun ideeen weer te geven op het congres. Om naar het aanvraagproces te gaan, klik hier (in Engels).


Orang-oetans
Conservatie
Onderzoek
Steun ons
Nieuws & Activiteiten in 2009 Nieuws & Activiteiten in 2008 Nieuws & Activiteiten in 2006 en 2007